Fortbildning är viktigt!

Vi har som mål att erbjuda bra och prisvärda kurser. Vi kommer till er och använder era siffror så långt det är möjligt. Det gör att ni kan använda era nyförvärvade kunskaper omgående och innehållet blir konkret. Kanske kan vi även titta på något konkret som ni funderar på?

Vi håller Workshops inom våra olika verksamhetsområden för våra
kunder. Med god kunskap blir nyheter eller förändringar lättare att ta
till sig!

Vi skräddarsyr gärna kurser för era behov!

Modeller i Microsoft Excel PowerQuery

Heldag. Vi går igeonom vad PowerQuery är och vilka möjligheter verktyget erbjuder! Vi lär oss att importera information från olika databaser och filer. Sedan tittar vi på länkade tabeller och data från olika externa källor. Du får även träna på att göra analyser i pivottabeller och göra layoutförändringar.

PowerBI-DAX för ekonomer

Halvdag. Det här är en bra workshop för att komma igång, inte minst för dig som är controller. Det underlättar om du har grundkunskaper i PowerBI, om inte så löser vi det. Vi använder i möjligaste mån era egna siffror så att du får konkret kunskap som kan användas direkt. Vi går igenom budget- och utfallsanalyser, år till år analyser samt kassaflödesanalyser. Vi tittar även på resultat- och balansrapporter och kundfordringar.

Kom igång med PowerBI

Halvdag eller heldag beroende på förkunskaper. Vi går igenom PowerBI och lär oss hämta data från olika källor, exempelvis ERP-system och Excel-filer. Vi går igenom hur man skapar  interaktiva Dashboards som visualiserar data.

Pivottabeller i Microsoft Excel

Ungefär en halvdag. Vi går igenom grunderna i Pivottabeller och bekantar oss med Self Service BI. Du får lära dig att lägga till fält och arbeta med layers. Vi går också igenom utsnitt och hur du ska göra ändringar i layouten. Andra spännande saker som vi går igeonom är rullande totaler, procent av grupperingar, sortering samt filtrering.